Free shipping whithin Greece

[email protected]  +30 211 72 53 717              

Μαρία Βαρβάρα – “Gather Daze” Collection

Η Μαρία Βαρβάρα Γεωργοπούλου είναι απόφοιτος της σχολής Fashion Design του πανεπιστημίου Northumbria στο Newcastle της Αγγλίας με ειδικότητα στο Pattern Cutting. Έχει εργαστεί για τον οίκο ‘Christopher Esber’, καθώς και για το ‘Harper’s Bazaar Australia’, ενώ η πρακτική της άσκηση ήταν για τον οίκο ‘CIMONE’ στο Λονδίνο.

Ποια ήταν η πρώτη επαφή σου με τη μόδα, και σε ποια ηλικία; 
Η πρώτη μου επαφή με τη μόδα ήταν σε αρκετά μικρή ηλικία αφού η γιαγιά μου ήταν μοδίστρα. Μια πολύ βαθιά χαραγμένη εικόνα στο μυαλό μου από τα παιδικά μου χρόνια είναι το σπίτι της, το οποίο ήταν γεμάτο με υφάσματα, κλωστές, χρώματα και περιοδικά. Αγαπημένη μου στιγμή ήταν όταν βρισκόταν με τις φίλες της και γειτόνισσες με τις οποίες θα συζητούσε για στριφώματα, υφές, σιλουέτες και φυσικά για τις σταρ της εποχής. Αυτό βέβαια συμβαίνει ακόμα όταν βρισκόμαστε οι γυναίκες της οικογένειας μαζεμένες στο σπίτι.


Πώς επηρεάζει η πρωτοφανής συνθήκη της πανδημίας τη μόδα και τη δημιουργικότητα;
Θέλω να πιστεύω πως η πανδημία είναι μια παροδική συνθήκη και δεν θα έπρεπε να τρομάζει εμάς τους καλλιτέχνες ως προς το δημιουργικό κομμάτι. Όλοι βιώνουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, η οποία μια μέρα θα είναι παρελθόν. Η μόδα επηρεάζεται βαθιά από την επικαιρότητα, όπως πάντα φυσικά, κι αυτό μπορεί να αποβεί μοιραία θετικό. Οι τέχνες απαιτούν πόνο, απομόνωση, σκέψη, αναζήτηση και δίψα για ουσία. Σ’ αυτή την περίπτωση, εγώ προσωπικά αναμένω και ελπίζω σε κάτι πολύ ωραίο και αναγεννησιακό, προερχόμενο από τους καλλιτέχνες αυτής της γενιάς. Έτσι κι αλλιώς, οι δύσκολες καταστάσεις μόνο να μας τροφοδοτήσουν μπορούν γι’ αυτό θέλω να είμαι αισιόδοξη.

“Gather Daze” Collection

Suzanne JumpsuitΠοια είναι η μούσα της συλλογής σου; Για ποια γυναίκα σχεδιάζεις; 
Η μούσα της συλλογής μου είναι μια γυναίκα η οποία περνάει το καλοκαίρι της στην Πάτμο. Είναι ένας νοσταλγικός χαρακτήρας αφοσιωμένος στις τέχνες, τον ρομαντισμό και την καλή ζωή. Η ιδέα του να σχεδιάσω τα πρώτα καλοκαιρινά μου ρούχα με έσπρωξε αναπόφευκτα στο να συνδέσω μέρη, γεγονότα και ανθρώπους που αποτελούν τα δικά μου καλοκαίρια. Έτσι, η Πάτμος είναι σημείο αναφοράς για μένα και για την έμπνευσή μου, που προέρχεται από παρουσίες και γυναίκες αυτού του νησιού.


Ποιο είναι το statement piece της συλλογής σου; Ξεχωρίζεις κάποιο κομμάτι και γιατί;
Το statement piece της συλλογής θα έλεγα πως είναι η “New jazz” φούστα. Για το συγκεκριμένο κομμάτι είχα στο μυαλό μου να παντρέψω τις ανάγκες της εποχής για ανάδειξη των καμπυλών της γυναίκας με το ρετρό στοιχείο, το οποίο καθορίζει τη συλλογή μου. Στόχος μου είναι η λιτότητα και ο ερωτισμός την ίδια στιγμή.

“Gather Daze” Collection

Bobbeu Top , New Jazz SkirtΠως προέκυψε το ενδιαφέρον σου για την δεκαετία του 20 και αποφάσισες να σχεδιάσεις κάτι σχετικό ;
Η δεκαετία του 20 είναι μια περίοδος ελπίδας, ζωντάνιας και φυσικά αποτελεί εναρκτήρια δύναμη για την βιομηχανία της μόδας, αφού έρχεται να γεμίσει τον κόσμο με χορό, χαμόγελα και λάμψη μετά τον πόλεμο. Είναι η δεκαετία που στρέφεται στην γυναίκα και αφοσιώνεται στις ανάγκες της, κάτι το οποίο ενδεχόμενος να επαναληφθεί και τώρα. Είναι μία σημαδιακή περίοδος, άμεσα συνδεδεμένη με τη παρούσα, κάτι που ισχύει και για μένα αφού βρίσκομαι στο ξεκίνημά μου.


Πως σου φάνηκε η πρόταση συνεργασίας με το Aiki Diounot; Τι αποκόμισες από την μέχρι τώρα εμπειρία σου;
Το Aiki Diounot προέκυψε μετά την γνωριμία μου με την Χρυσάνθη, η οποία είχε αυτό το καινοτόμο όραμα για εμάς τους νέους ανθρώπους. Αρχικά θα ήθελα να την ευχαριστήσω προσωπικά για την ιδέα της και για την ευκαιρία που μου δίνει να δείξω την δουλειά μου στον κόσμο μέσα από αυτό το project. Είναι πολλά τα θετικά τα οποία έχω αποκομίσει από αυτή τη συνεργασία. Με το χαμόγελο, την υπομονή, την εμπειρία και το πάθος της για το Aiki Diounot, η Χρυσάνθη με έχει καλωσορίσει όσο πιο ομαλά και ανώδυνα γίνεται στον χώρο της μόδας…Αυτό είναι και το μεγαλύτερο όφελος μέσα από αυτή μου την εμπειρία.

“Gather Daze” Collection – Dropped Dress

en_US